Portfolio

Jeffersonville Big Four Station Park

The Big Four Station Park, located in downtown Jeffersonville, IN, assisted in creating a landmark for the city. The park, placed at the base of the Big Four pedestrian bridge, features four internally-lit, custom light towers ranging from 25 to 50 feet, concrete plaza, water feature, 3200 SF open-air pavillion and public restrooms. Park benches, bike racks, trash receptacles and drinking fountains are located throughout the site for public use. New concrete sidewalks at its perimeter were installed with additional walks provided at designated entry points to the park’s interior.

The large concrete plaza houses a custom concrete water feature equipped with limestone veneer, cascading water, and exterior grade lighting. The light towers are constructed of powder coated structural steel, glass, and ornamental metals. The open-air pavilion was framed of powdercoated structural steel and aluminum metal panels systems. The 900 SF restroom facility was constructed of CMU, aluminum metal panel systems, and structural steel.

Site utilities are housed in an enclosed CMU/ aluminum metal panel system maintenance room constructed under the existing pedestrian
ramp. The park is equipped with fully irrigated landscape beds and lawns, perforated steel screen walls, and lighted aluminum bollards lining the interior walkways.