The phased renovation of the new emergency department at Baptist Health Richmond is underway with an expected completion date scheduled for June 2016. The first of three phases officially completed, opening eight new bays that offer enclosed patient spaces with doors and curtains rather than curtain-only separators.

TEG joined local designers, architects, graphic designers, design students and local shop owners in the 2015 Product Runway COLOR fashion show. Teams create one-of-a-kind couture garments that are modeled in a high-energy New York Fashion Week-style show. Garmets are constructed out of materials such as wallcovering, carpet, tile and commercial office furnishings. This year, TEG teamed with Momentum to create a "grecian isle" theme dress.

TEG Architects joined Community Hospital East staff and volunteers, Pepper Construction, RTKL, BSA Life Structure, JPS Engineering Consulting Services, Adams Consulting and others to celebrate the groundbreaking on Community Hospital East's $175 million new facility. A new five-story hospital tower will will be constructed and include an emergency department, medical imaging, surgery, delivery and inpatient rooms.

This presentation provides a glimpse into TEG Architect’s Efficient Design+Productive Care Planning and Design Strategies that resulted in improved patient outcomes, patient satisfaction, financial performance and work environments at Our Lady of Lourdes Regional Medical Center. This process can positively impact the bottom line of every hospital — regardless of size, complexity or challenges.

Cities have invested millions of dollars constructing minor league baseball stadiums across the country, only to see them used 60 to 70 times per year. With soccer emerging as the new sport for young Americans, increasing the use of these stadiums by implementing alterations for soccer offers a greater return on investment. The key to cost-effectively and efficiently converting a baseball stadium to a soccer pitch is a retractable pitching mound.

The City of Jeffersonville sought to reinforce the police department’s connection with the community it serves. With scattered facilities spread across the city, the police department was unable to have an identifiable landmark the community could recognize. Through creative design, careful site selection, and rigorous future planning, the city offers a new visible facility to represent a beacon of safety within the community.